skip to Main Content

Onderlinge wedstrijden 2020

Afgelopen zondag  16 februari was het dan zover.

De onderlinge wedstrijd voor de leden van Axia-Schiedam werd gehouden in zaal zuid. Met storm Dennis die buiten lekker los ging, gingen de deelnemers er ook lekker op los.

Voor aanvang van de eerste ronde werd juf Joke verzocht om in het midden van de zaal te gaan staan. Daar werd zij door de deelnemers gefeliciteerd en voorzien van diverse bloemen.

Juf Joke viert namelijk dit jaar haar 50 jarige jubileum als trainster.

Vanuit het bestuur was gevraagd of de deelnemers aan de OW een bloem voor haar mee wilde nemen zodat zij aan het einde van de dag met een grote bos naar huis zou gaan.

En dat is zeker gelukt.

In de eerste ronde waren de kleuters, pre-pre instap en de jongens aan de beurt. Na een lekkere warming-up van Gijske en Natasja gingen de deelnemers aan de slag.

Er werden geweldige oefeningen geturnd, de kleuters hadden het zo goed gedaan dat zij allemaal goud hebben gewonnen. De pre-pre instappers waren met z’n vijven en we weten het nog steeds niet maar ze hadden alle 5 prijs. We hadden namelijk 3 kinderen met de zelfde score en hadden dus een gedeelde 3e plaats.

Bij de jongens waren mooie oefeningen te zien en het was gelijk een mooie maatstaaf voor de volgende wedstijden.

Juf Joke kreeg ook een medaille uitgereikt met de opschrift “je bent een Topper”

Juf Joke kon gelijk blijven staan voor de volgende ronde. Daarin werd ze weer overspoeld met felicitaties en bloemen.

Ronde 2 kon niet beginnen zonder een goede warming-up. Gijske en Natasja wisten ook deze deelnemers weer lekker op te warmen. In ronde 2 kwamen de pre-instappers en de instappers aan de beurt, er werden hele mooie oefeningen getoond en het werd de jury niet gemakkelijk gemaakt. Maar de jury-leden wisten toch mooi cijfers te geven. Een aantal van de deelnemers konden hun oren niet geloven toen ze hun naam hoorde en op het ereschavot mochten komen staan.

En juf Joke mocht ook weer op het ereschavot gaan staan, waar zij uit handen van het bestuur een erespeld van de KNGU kreeg opgespeld.

 

 

 

 

 

 

Ook werden juf Jolanda, Gijske en juf Sylvia op het ereschavot neer gezet. Zij hadden samen met Marleen (die er jammer genoeg niet was ) de dag er voor met goed resultaat hun cursus van de KNGU afgerond. Het bestuur wilde ze daarom even in de picture zetten op deze dag.

Na een korte pauze was het al weer tijd voor ronde 3. Je kunt het misschien al raden maar juf Joke moest weer centraal in de zaal gaan staan, waar zij nog meer felicitaties en bloemen kreeg van de kandidaten van ronde 3.

Net zoals in ronde 1 en 2 werd de warming-up weer door de dames gedaan. Nu was het de beurt aan de pupillen, gedeelte van jeugd 1 en 2 en junioren van de vereniging. Zoals verwacht vlogen de vonken weer van de oefeningen af. In deze ronde werden ook weer vele medailles uitgereikt.

Toen kwam de laatste ronde. Ook daar werd joke weer overspoeld met bloemen en felicitaties. Nu was het de beurt aan de resterende jeugd 1 en 2 en de selectie. Maar vooraf moesten deze dames toch ook nog een warming-up doen. Deze keer werd de warming-up gegeven door Maaike, Eline en Britt, dat zag er geweldig uit. Lekker bewegen op het liedje Ochtend gymnastiek. De wedstrijd kon beginnen. De turnsters hebben vele mooie en geweldige oefeningen laten zien en werden met mooie cijfers beloond.

Voor de prijsuitreiking werd Joke weer op het ereschavot gezet. Voor de laatste keer die dag. Zij kreeg van het bestuur een cadeau uitgereikt. Een nieuwe laptop, nu kan ze weer zonder problemen de turners inschrijven voor de wedstrijden😊.

Toen was het tijd voor de prijsuitreiking van ronde 4, daar waren ook weer zeer verbaasde gezichten te zien bij sommige deelnemers die op het ereschavot mochten plaats nemen. Dames knap gedaan!

 

Tot slot wil het bestuur alle deelnemers en ouders/verzorgers bedanken voor een geslaagde dag.

Back To Top
X