skip to Main Content

Turn2Win Toernooi 30 maart 2019

Na weken van oefenen op de nieuwe oefeningen was het dan eindelijk zover, Het turn2win toernooi in Sommelsdijk.

Er waren 47 aanmeldingen binnen gekomen, uiteindelijk stonden we op de dag zelf met 35 turnsters, verdeeld over 5 rondes, op de vloer. 8 deelnemers hadden zich vooraf netjes afgemeld, van de anderen hebben we helaas niets gehoord.

Omdat de eerste ronde al om 8.00 uur begon, waren de leid(st)ers al in alle vroegte vertrokken richting Sommelsdijk, daar aangekomen stonden de eerste turnsters ook al enthousiast te wachten bij de ingang.

In ronde 1 kwamen 12 turnsters van Axia uit, de dames waren verdeeld over twee zalen, waardoor we helaas niet allemaal alle turnsters live in actie hebben kunnen zien. Bastiaan stond bij de turnsters in baan A en Jolanda, Edwin en Joke stonden bij de turnsters in baan D.

De kinderen waren allemaal erg nerveus voor dat de wedstrijd begon, maar toen de wedstrijd eenmaal bezig was ging het super goed. Lekker ontspannen en relaxt werd er geturnd.

Bij de prijsuitreiking bleek dat onze turnsters zeer verdienstelijk hadden geturnd, met 8 gouden medailles (voor Gaby, Zefanja, Anne, Xeley, Denisa, Nidhi, Lianne en Noëlla), 3 zilveren (voor Lola,  Zoë en Julia) en 1 bronzen medaille (voor Amira) werd deze ronde afgesloten. Ook Linda turnde een mooie wedstrijd, maar haar concurrenten waren te sterk, waardoor zij de wedstrijd afsloot met een mooi puntentotaal dat haar 16e maakte.

In ronde 2 waren er 7 turnsters van Axia aan de beurt, in deze ronde turnden ze verdeelt over 3 zalen.  Ook in deze ronde turnden de meiden mooie oefeningen. Deze ronde werd weliswaar zonder eremetaal afgesloten, maar de leiding was niet minder trots. De concurrentie was groot en onze meiden hebben zich toch maar mooi staande gehouden. Abigail is als 4e geëindigd, Faya als 6e, , Kim als 6e, Sabrin als 7e, Ehlana als 8e, Sanne als 8e en Tatiana als 9e

In ronde 3 stonden er slechts 2 turnsters op de vloer, met 4 leid(st)ers zeker een luxe en leuke wedstrijd, waar wederom verdienstelijk werd geturnd.  Jah-Lisa eindigde op het erepodium en ging met een zilveren medaille naar huis en Fatimazara eindigde op een mooie 4e plaats.

In ronde 4 kwam Axia uit met 5 turnsters, verdeeld over 3 zalen. Helaas heeft de leiding weer niet alle turnsters in actie kunnen zien, maar achteraf hoorden we dat de meiden zich ook in deze ronde van hun beste kant hadden laten zien. En dat zagen we ook bij de einduitslagen, Noami ging met een zilveren medaille naar huis en Ellen met een bronzen. Inge werd 8e,  Chayenne 13e, Leah 15e en Romaisa 16e!

In de laatste ronde waren er 9 turnsters aan de beurt, deze stonden verdeeld over 3 zalen. Zonde voor de leiding, want we hoorden dat alle turnsters mooie oefeningen hadden laten zien, we hadden het graag allemaal ‘live’ willen aanschouwen, maar helaas…. Ook deze ronde werd voor alle turnsters afgesloten met een mooi puntentotaal. Geneva en Brody verlieten deze wedstrijd met een gouden medaille om hun nek, Eshiley met een zilveren. Nikki eindigde als 4e, Britt als 5e, Maaike als 6e, Jayde als 13e, Quinty als 14e en Sara als 15e.

Na een lange en zeer geslaagde dag kijken wij terug op een geweldig goede wedstrijd met voor iedereen een medaille (eremetaal of herinneringsmedaille) en voor alle turnsters een mooi puntentotaal. Als aandenken hebben ze ook allemaal een mooi diploma ontvangen. En de leiding kijkt vol trots terug naar oefeningen van (zeer) hoog niveau.

Meer foto’s vindt u binnenkort in het betreffende fotoalbum op deze site!

Back To Top
X