TPL_IN

Zaterdag 24 maart 2018,

Vanochtend om 8.00 uur arriveerden juf Sylvia, juf Stephanie, juf Nathalie en juf Jolanda bij de sporthal in De Lier.

Daar wachten de eerste turnsters al vol spanning op de start van ronde 1 van de Recreantenwedstrijd van Rayon Delfland. Al snel mochten de turnsters zich gaan opstellen voor de opmars, de muziek begon te spelen en de turnsters marcheerden naar het eerste toestel. Rebecca en Fatimazahra begonnen op de lange mat, Tatiana, Ellen, Lianne en Julia op de brug. Stuk voor stuk deden deze meiden hun uiterste best, ze turnden allemaal mooie oefeningen en behaalden mooie puntentotalen. Tatiana en Lianne werden hiervoor ook nog beloond met een bronzen medaille.

Om 9.30 uur maakten de volgende twee turnsters hun entree op de turnvloer, Anouk startte met een mooie oefening in de ringen en Sanne met mooie zwaaien aan de brug. Ook deze meiden deden hun uiterste best. Ze maakten deel uit van een grote groep turnsters en hadden dus heel veel concurrentie, waardoor deze meiden net geen medaille behaalden, maar ook zij hadden zeker ook een mooi puntentotaal!

In ronde 3 debuteerden 7 van onze turnsters. Anne, Jessica, Xeley, Naomi, Lisanne, Pascale en Lola turnden als voorinstappertjes hun allereerste wedstrijd in het Rayon. En wat deden ze het allemaal fantastisch. We hebben hier mooie zwaaien, koprollen, handstanden en sprongen voorbij zien komen. Toen de punten geteld waren, was het even heel spannend. De puntentotalen lagen allemaal zo dichtbij elkaar. Het liefst hadden we al deze toppertjes het liefst een medaille mee naar huis gegeven, helaas kon dat niet. Maar gelukkig kregen ze wel allemaal een mooi diploma mee naar huis. En Xeley had het hoogste puntentotaal van al deze meiden en kreeg hier een bronzen medaille voor. Ook Jahzarra kwam in ronde 3 in actie, voor haar was er helaas ook geen medaille, maar daarom is de leiding zeker niet minder trots op haar. Ook zij deed het super goed en behaalde een mooi puntentotaal.

Om 13 uur stonden Noella en Geneva al weer klaar om aan hun wedstrijd te beginnen. Geneva startte haar wedstrijd op de balk en Noella op de langemat. Voor deze dames was de wedstrijd ook zeer spannend, wederom lagen de puntentotalen van de deelnemers van deze ronde erg dichtbij elkaar, waardoor ook deze meiden net naast het podium eindigde. Maar ook hier kunnen we vol trots zeggen jullie het super gedaan, meiden!

Hierna stonden er al weer 5 turnsters klaar voor de volgende ronde, Aliana startte hierbij op brug en Nikki, Brody, Evelyn en Eshiley op sprong. Heel snel waren alle deelnemers klaar op het eerste toestel en dat tempo hielden ze erin. Al na 45 minuten hadden alle turnsters uit deze rond alle toestellen geturnd en konden de puntentotalen berekend worden… In deze ronde behaalde 4 van onze meiden een medailleplek, Nikki en Eshiley gingen met een bronzen medaille naar huis en Brody en Aliana met een gouden!

En toen was het na een korte pauze, om 16.10 uur tijd voor de laatste ronde van vandaag. Een bijzondere ronde, waarin naast onze geoefende turnsters Bo, Kyra en Ailym, ook de jongetjes debuteerden. David Dina had weliswaar al één keer eerder meegedaan, maar voor Eric, David Sol en Christiaan was het de eerste echte wedstrijd… Wat waren ze zenuwachtig, maar wat deze ze het GOED. Samen met meester Thomas gingen ze langs de 5 toestellen en turnden ze allemaal een fantastische oefening. En wat was de ontlading groot, toen die inspanning ook nog eens beloond werd met een medaille voor allemaal. Eric, David Dina en Christiaan behaalden een gouden medaille en David Sol een mooie bronzen!

De leiding spreekt van een mooie dag. Vol trots keerde iedereen weer huiswaarts.

 

View the embedded image gallery online at:
http://axia-schiedam.nl/index.php/nieuws#sigFreeId9c8d5f0f09

TPL_IN

Op donderdag 4 januari zijn wij met 30 van onze leden afgereisd naar Sommelsdijk. Om 7 uur vertrok onze bus vanaf station Schiedam, via Oud-Beijerland, zijn we naar Sommelsdijk gebracht, alwaar wij deel mochten uitmaken van een fantastisch georganiseerde dag. We starten de dag om 9 uur in een grote turnzaal, met wel 9 verschillende sprongsituaties. Van trapeze, tot mini-trampolines, tot grote trampolines en airtrack-banen, het stond er allemaal. Onder leiding van juf Joke, juf Jolanda, juf Kayleigh, meester Thomas en twee ouders hebben we hier mooie sprongen kunnen maken.

En er was meer, na het springen konden we wandklimmen, tokkelen, boogschieten en bowlen. Stuk voor stuk gave activiteiten, waar onze leden enorm van hebben genoten. En we hebben ontdekt dat onze turnsters nog veel meer kwaliteiten hebben. Eén van onze turnsters wist zelfs het plafon boven de klimwand aan te raken, een aantal kinderen schoot de pijlen in de bulls Eye en bij het bowlen hebben we heel wat strikes voorbij zien komen.

Na deze inspannende activiteiten was het tijd voor wat meer ontspanning. Eerst even lekker eten, frietjes met een snack, een lekker pakje drinken erbij en het feest was compleet. Toen het eten op was, zijn we ons allemaal gaan omkleden om de laatste twee uur in het zwembad door te kunnen brengen. Ook in het zwembad hebben we allerlei mooie sprongen, koprollen en handstanden voorbij zien komen. De meeste kinderen zijn nog even van de glijbaan geraasd en hebben even gebubbeld in het bubbelbad. Echt genieten dus! Om 16 uur was de geweldige dag ten einde, de bus stond weer op ons te wachten en heeft ons weer veilig teruggebracht naar Schiedam, waarvandaan we nu terugkijken op een fantastische dag. Wij zeggen volgend jaar weer, gaan jullie dan weer mee?  

 
Springdagen Sommelsdijk 2018
TPL_IN

Nieuwe Stadblad

3 januari 2018

stads blad 2018 1